Menu

Обзавеждането на детска стая се състои в няколко основни фактора:

  • Пола и възрастта на детето
  • Колко е голямо помещението и с какво изложение е
  • Какви са интересите и приоритетите на самото дете – това е от изключително значение за цялостната концепция на обзавеждането на неговата стая

Важно е да се определят основните зони на всяка една детска стая.

Основните зони в детската стая това са:

детска стая

  • зона почивка;
  • учебна зона;
  • и игрова зона.

Това съответства и на основните мебели за една детска стая – легло, гардероб, бюро и стол.

Желателно е зоните да се разпределят така, че в средата на помещението да има място за „проучвания“ и игра на детето. Доста от домовете в днешно време са оскъдни откъм пространство и също така е възможно зоните да се обединяват, за да се спести място. В това число дизайнът и формите са определящи за цялостния интериор.

Също така ергономичността на мебелите, осветлението, материалите.

Изискванията към формите са да са с полегати ръбове, вкопани дръжки и възможно най-безопасни за детето. Ако се пресметне, че зоните са твърде малки може да се комбинират и да се използват падащи мебели (легло, което се прибират в гардероб ).  Разбира се, ако помещението позволява повече пространство може да се заложат и допълнителни мебели – етажерки, рафтове, ракли, място за съхранение на играчки, мебели – под формата на игри, допълнителни аксесоари и др. Модулните системи също са добро предложение за малко място.

Важно е да не се претрупва с излишна мебелировка при подрастващото дете,

особено ако е само едно, защото в противен случай ще се наложи постоянната смяна на мебелите с възрастта. Това би довело до повече разходи,поддръжка и по-малко пространство.

Хубаво е да гледаме на цялата концепция на помещението : под, стени, таван, мебели, осветление ( желателно е добре да се планира и ел. системата, за да е удобна за ползване).

Разгледайте предлаганите от нас детски стайни комплекти и заедно с вашето дете изберете модела. INHOME ще проектира и изработи вашия избор на детска стая.

  TOP